Wir haben es nicht gewusst

Het was alweer een jaar geleden dat ik hem had gesproken, mijn ex-collega. Een toffe vent die overal de humor van inziet. We maakten een lunchafspraak om bij te praten. Alle gespreksonderwerpen passeerden de revue: zijn bloedzuigerige ex-vrouw die ten prooi was gevallen aan het gescheiden-vrouwen-hulp-circuit waar je hier in Nederland nauwelijks aan ontkomt. Haar advocaat, die hun convenant had weten om te buigen naar een bron van jarenlange onmin. En natuurlijk zijn nieuwe woonplaats en zijn hoogblonde vriendin. Redelijk voorspelbare onderwerpen, maar niettemin vermakelijk. Totdat het onderwerp sport ter sprake kwam. Hij vertelde over zijn sportschool waar allemaal, “…ja ik zal het maar gewoon zeggen… moslims” naar zijn vriendin zitten te kijken…

Ik kom zelf nooit in de sportschool (en om je voor te zijn…, dat zou je niet zeggen), maar blijkbaar gaan moslims dus naar een sportschool om zich te vergapen aan nietsverhullende lycra outfits waarin de vrouwelijke vormen in onnatuurlijke poses beter tot hun recht komen. Saywhat? Ja, zegt mijn ex-collega: “die moslims komen gewoon om tieten te kijken. Dat komt omdat alles wat niet bedekt is of niet in een burka zit als loslopend wild wordt beschouwd. Dat leren ze in het land van herkomst en als ze eenmaal hier zijn dan gaan alle remmen los. Kijk wij zijn dat van kinds af aan gewend, dat iedereen zelf bepaalt wat hij draagt, maar die moslims die denken dat iedereen met strakke kleding er zelf om vraagt.”

Die moslims. Daar triggerde ik op. Die moslims… “Wat bedoel je precies met die moslims?” vroeg ik. “Nou, ja, misschien is het niet precies het juiste woord. Je weet wel wat ik bedoel, Turken, Marokkanen, Syriërs, ik weet niet wat het zijn, maar ze zitten naar mijn vriendin te staren. Wat dat betreft kun je toch beter in een andere plaats in Nederland wonen dan in multi-culti Rotterdam. Dan heb je dat gedoe niet”. Het drong tot mij door dat hij met ‘die moslims’ dus alles wat er mediterraan uitziet bedoelde. Ik herinnerde hem er fijntjes aan dat ik zelf ook moslim ben en dat het woord “moslims” maakt dat hij mij op één hoop gooit met personen die schaamteloos vrouwen aanstaren. Ik legde hem uit dat het volgens de Koran niet gepast is om een onbekende van het andere geslacht recht in de ogen te kijken, laat staan tepelhoven, kamelentenen of bilvorm te inspecteren tijdens het fitnessen. “Zouden al die ‘autochtone’ kerels niet naar je vriendin kijken?” vroeg ik hem. Hij zei dat ze dat waarschijnlijk ook wel deden, maar dan minder opvallend. “Wij hebben geleerd hoe we dat zo onopvallend mogelijk moeten doen” zei hij grijnzend.

Samengevat zei hij dus dat moslims niet geleerd hebben om -zonder op te vallen- naar schaarsgeklede vrouwen te staren. Dat moslims vinden dat ze ongegeneerd mogen staren als een vrouw zich opzettelijk schaars kleedt. Moslims. Thuisgekomen bleef het door mijn hoofd zingen. Moslims… Wanneer is nu iemand een moslim? Als hij zich aan de vijf zuilen van de Islam (geloofsgetuigenis, bidden, vasten, aalmoezen en bedevaart) houdt? Als hij een jellaba draagt? Als hij Mohammed heet? Als hij zwart haar en bruine ogen heeft? Als hij openlijk naar schaarsgeklede vrouwen staart?

Wanneer is iemand homo? Als hij op zijn 30e nog niet getrouwd is? Als hij steeds maar weer met diezelfde ‘beste’ vriend op vakantie gaat? Als hij meer tijd aan zijn uiterlijk besteedt dan Doutzen Kroes? Een homo is pas een homo als hij uit de kast is gekomen. Vanaf dat moment komt de homo ervoor uit dat hij homo is. De homo bepaalt dus zelf wanneer hij homo is. Tot die tijd kunnen vrienden en familie misschien vermoedens hebben, maar zolang hij hetzelf ontkent/ontwijkt is hij geen homo.

Dus iemand die homo is, is pas homo als hij het zelf zegt, maar voor moslims geldt dat niet. Een moslim is moslim als iemand vindt dat hij moslim is. Neem nou de beulen van de Extremistische Staat (tegen beter weten in ook wel Islamitische Staat genoemd): ook al snijden ze weerloze mensen hun hoofd af, ze roepen gewoon Allahu akbar en men vindt hen moslim. Want moslims zijn terroristen en moordenaars.

In het geval van mijn collega was geen van de mannen naar zijn blonde vriendin gelopen om te zeggen ‘hallo, ik ben Mohammed, ik ben moslim’ ofzo. Toch noemde hij hen ‘moslims’. Langzaam aan drong het tot me door dat we in de laatste fase van het ontstaan van een conflict zitten. Volgens die theorie verloopt een conflict in ruwweg 3 faseringen:

  • Fase 1, waarin discussie overgaat in debat en debat in actie;
  • Fase 2, die na de actie uitmondt in groepvorming (Nederlanders/moslims) en daarna overgaat tot het stimuleren van gezichtsverlies (moslims zijn criminelen, moordenaars en uitkeringstrekkers) en het stellen van extreme en oneerlijke eisen (moslims moeten maar onopvallend assimileren in onze maatschappij en anders oprotten naar hun eigen land);
  • Fase 3, de tegenpartij is geen persoon meer, maar een minderwaardig object, het doel wordt vernietiging van de tegenpartij, going down together.

Er zijn al behoorlijk wat landgenoten die het verschil tussen miljarden moslims en tientallen ‘moslims’ niet meer zien (dankzij de politici en de media). Al die landgenoten bevinden zich al in fase 3. Volgens Wilders zijn dat er al miljoenen. Volgens de peilingen ook: meer dan 3 miljoen als je alleen de PVV bekijkt, maar meer dan 5 miljoen als je ook delen van de VVD, CDA en CU meetelt, die hun anti-islam standpunten niet onder stoelen of  banken steken.

Of er een moment gaat komen waarop staatskas en ambtenarij zullen worden ingezet om het ‘vrije’ westen te ontdoen van alle moslims is nu nog onbekend. Maar laten we niet gaan zitten afwachten tot dit gebeurt. Spreek uw buurman aan als hij onzin verkondigt. Spreek die voorbijganger aan die racistische opmerkingen maakt tegen hoofddoekjes. En HELP! Help de personen die iemand durven aan te spreken. Na dit gelezen te hebben kunt u ervoor kiezen om nu uw mond open te trekken, of ervoor kiezen om straks te zeggen: Wir haben es nicht gewusst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s