Etnisch geprofileerd

Vrijheid is dat je wijn kunt drinken zoveel je wilt en je dochter schaarsgekleed op haar dertiende naar de disco kunt brengen. Dan geef je haar condooms mee, want je wilt nog geen grootouder worden. Halbe Zijlstra is een vrij man. Ook in het woord is hij vrij: Halbe durfde zondag in Buitenhof de Islam een idiote ideologie te noemen die vrijheid ontneemt. Wat een politicus allemaal wel niet voor vrije woorden bezigt voor een paar extra PVV-stemmen…

Ook over etnisch profileren was Halbe Zijlstra helder: als je als agent een verkeerscontrole uitvoert en ‘allochtonen’ zijn overtegenwoordigd in de statistieken van autodiefstal, dan hou je Tyfoon en Kenneth Vermeer gewoon staande. Is vervelend, maar niet aanstellen jongens! En als de bijdehante keeper dan vraagt of je hem staande houdt vanwege zijn huidskleur lieg je gewoon dat je niet kon zien wie in de auto zat omdat de ruiten geblindeerd zijn. De gemiddelde Nederlander weet immers toch niet dat de ruiten aan de voorzijde nooit geblindeerd zijn omdat dat verboden is.

Beste Halbe, misschien dat je al die stoere taal uitslaat omdat je vader je dat heeft geleerd, misschien dat je gewoon echt niet beter weet, maar stel, stel dat je mag kiezen. Kiezen tussen een jampot, gevuld met knikkers en een op de tien knikkers een euro. Of een regenton, ook gevuld met knikkers en een op de twintig knikkers een euro. Kies jij dan echt voor de jampot?

Nee Halbe, mannetjes zoals jij en Geert zorgen ervoor dat agenten vooral anders uitziende jongeren lastig vallen. Juist daardoor raken zij oververtegenwoordigd in alle statistieken. Zo ontstaat het beeld dat ‘allochtonen’ een probleem zijn in plaats van voorbeeldige werknemers. Gek hè, dat ze meer op een uitkering zijn aangewezen en vaker in de criminaliteit terecht komen? De schoorsteen moet immers roken! Daar weten jullie als VVD’er toch alles van?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s