De braakspraak van Edith Schippers

In 2010 werd Edith Schippers de belangrijkste adviseur van Mark Rutte. Daarmee schopte ze het tot minister van VWS in het eerste naoorlogse Nazi-kabinet: Rutte I. In 2012 bleef ze hangen aan het pluche en werd zij wederom minister van VWS in Rutte II. Een bedankje aan de rechts-conservatieve VVD-kiezer kon er niet af en ook de belastingbetaler, die haar al sinds 2003 aan de vreet houdt, hoefde niet op Ediths gratitude te rekenen.

Nu er weer nieuwe verkiezingen aankomen, maakt Edith zich opnieuw klaar voor een termijn aan het belastinginfuus. Dit keer krijgt ze het echter moeilijk, want er zijn nu veel meer bezorgde burgers in Nederland en het PVV verkiezingsprogramma was nog nooit zo bondig en helder.

Complottheorieën over gecoördineerde zwartmakerij van foute VVD lieden gaan Edith dus niet helpen. Ook de ‘gewone’ rechtse praatjes over minder regeldruk, veiligheid en blauw op straat zullen haar niet de felbegeerde plek in vak K opleveren. Maar hoe kan zij dan kiezers bij de concurrent wegkapen?

Door dezelfde fascistische braakspraak uit te kramen als de PVV natuurlijk! Iedereen die onze democratie en grondwet superieur vindt moet ‘opstaan tegen de radicale politieke Islam‘. Opstand dus, tegen de moslims. Als zelfs Edith Schippers, van de gerenommeerde Volkspartij voor VRIJHEID en Democratie, dergelijke dingen zegt, dan zal er echt wel iets mis zijn met die moslims. Dan wordt het nu echt tijd om in opstand te komen.

En zo gebeurt het dat een man op koopavond door de stad zwalkt en de eerste de beste Nederlandse vrouw met Marokkaans uiterlijk (zonder hoofddoek, niqaab, burqa of boerkini) bij het langslopen een vuist geeft. ‘Oprotten kankermoslim! WIJ moeten JULLIE hier niet!’ In dit geval mijn echtgenote.

Vandaar deze oproep: Laten we met zijn allen in opstand komen tegen braakspraak. Braakspraak van bezorgde burgers, politici, journalisten. Tegen braakspraak van ministers. Of vinden wij braakspraak een essentieel onderdeel van onze superieure vrijheid en democratie?

One thought on “De braakspraak van Edith Schippers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s